Het openbaar vervoer in Curaçao

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Curaçao en wil je weten hoe je je het beste kunt verplaatsen op het eiland? Het openbaar vervoer kan een handige optie zijn, vooral als je van plan bent om rondom Willemstad, Mambo en Jan thiel te verblijven. Hoewel de verbindingen op andere plaatsen misschien niet overal even goed zijn, kun je met het openbaar vervoer hier aardig uit de voeten.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Curaçao wordt geregeld door het ABC, oftewel het Autobus bedrijf Curaçao. Zij zorgen ervoor dat er overal op het eiland busverkeer beschikbaar is. Hierdoor kun je gemakkelijk van oost naar west reizen met de bus. De bussen zijn duidelijk te herkennen en je kunt gewoon bij een bushalte gaan staan en wachten tot er een voorbij komt. Er zijn geen dienstkaarten bij de bushaltes, dus je moet geduld hebben om te weten wanneer de bus arriveert. Gelukkig hebben de grote bussen meestal een vast dienstreglement waar je op kunt vertrouwen. Op het eiland zijn er veel bushaltes, dus je hoeft nooit ver te lopen om er een te bereiken of om op je bestemming aan te komen. De meeste bussen rijden doordeweeks elk uur, maar voor langere ritten richting het westen moet je eens in de twee uur rekenen. De ritprijzen variëren van 1,50 ANG tot 3,50 ANG en deze betaal je gewoon rechtstreeks aan de buschauffeur.

ABC Curaçao app

Een handige manier om op de hoogte te blijven van de actuele routes en vertrektijden is door de app van de lokale busmaatschappij ABC Curaçao te installeren. Deze app biedt gedetailleerde informatie en helpt je bij het plannen van je reis. Met de ABC Curaçao app kun je eenvoudig de meest efficiënte route kiezen en zien hoe laat de bussen vertrekken. Daarnaast geeft de app belangrijke informatie over eventuele vertragingen of omleidingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De app wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste wijzigingen in de dienstregeling, waardoor je altijd kunt vertrouwen op up-to-date informatie. Dit maakt het plannen van je reis een stuk gemakkelijker en betrouwbaarder.

Kleine bussen op Curaçao

Op Curaçao zijn er niet alleen grote bussen, maar ook kleine busjes voor ongeveer 9 personen. Deze kun je gemakkelijk herkennen aan de nummerplaat waarop BUS + een nummer staat vermeld. Bij het raam zie je vaak een papier met daarop de regio’s waar ze naartoe rijden. Dit is handig als je er eentje wilt aanhouden. Je hoeft hiervoor niet per se bij een bushalte te staan, want je kunt gewoon zwaaien en ze zullen stoppen. Als je wilt kunnen ze je tegen een kleine meerprijs naar jouw bestemming brengen. Dus als je geen rijbewijs hebt, hoef je niet teleurgesteld te zijn, want deze kleine busjes vind je overal op Curaçao en ze rijden vaak overdag heen en weer. Met wat geluk kun je bevriend raken met de buschauffeur en zal hij weten waar hij jou moet ophalen en afzetten.

Voordelen van het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Curaçao heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een milieuvriendelijke manier van reizen, aangezien je geen individueel voertuig nodig hebt. Dit helpt bij het verminderen van verkeersopstoppingen en de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarnaast is het openbaar vervoer vaak ook een kosteneffectieve optie voor het verkennen van Curaçao. In vergelijking met het huren van een auto of het nemen van taxi’s, kan het openbaar vervoer budgetvriendelijker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *