Curaçao is een langgerekt, droog en licht heuvelachtig eiland. Het is de grootste van de zes eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen (Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba). Curaçao is een apart land sinds 2010 binnen het koninkrijk der Nederlanden. Het eiland is 65 KM lang en 5-14 KM breed. De totale oppervlakte bedraagt 444 Km2.

De Noordkust van Curaçao is vrij ruw en rotsachtig, met hoge golven. De zuidkust daar in tegen liggen de goudkleurige stranden, tot wel 11 kilometer lang. Tevens vind je er ook baaien, één ervan het schottegat. Dit is één van de grootste havens in het Caribisch gebied en bevind zich in de hoofdstad Willemstad.

De meeste Curaçaoënaars wonen in Willemstad en de omliggende wijken. Hier bevinden zich de hotels, restaurants en bezienswaardigheden. De westkant van het eiland is erg rustig. Je vind hier enkele idyllische dorpjes en natuurvlaktes. Het gebied ten Oosten van Willemstad is het toeristische gebied: Jan Thiel Beach.

In het westelijke deel van Curaçao vind je de Christoffelberg. Het is het hoogste punt van het eiland en bevindt zich in het Christoffelpark, dat het grootste nationale park van Curaçao is met 1820 hectare. De berg biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de omliggende Caribische Zee.

Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat dat wordt gekenmerkt door hoge temperaturen gedurende het hele jaar, een duidelijk droog seizoen en een nat seizoen. Vanaf februari tot en juni is het droog. Januari, juli, augustus en september zijn iets natter. De laatste drie maanden van het jaar vormen de beduidend nattere periode, waarbij er maandelijks rond de honderd millimeter neerslag geregistreerd wordt. Niet genoeg om van een echt regenseizoen te spreken, maar wel aanzienlijk meer dan de andere maanden.

De moedertaal van de Curaçaoënaars is Papiaments: een creoolse mengeling van Afrikaans, Spaans, Portugees, Nederlands, Frans, Engels en de inboorlingentaal van de Arawakken. De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands, Papiaments en Engels.

de beste accomodaties

Villa Pasha

Villa Pasha

 2.492,00

Villa Pasha is een 5 sterren accommodatie in Jan Thiel Baai. U boekt deze reis direct bij onze partner By June. Nu vanaf EUR 2492.00 per persoon.

 5.158,00

Baoase Luxury Resort is een 5 sterren accommodatie in Willemstad. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 5158.00 per persoon.

 1.787,00

Mangrove Beach Curacao Resort is een 5 sterren accommodatie in Willemstad. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1787.00 per persoon.

Santa Barbara

Sandals Royal Curacao

 2.900,00

Sandals Royal Curacao is een 5 sterren accommodatie in Santa Barbara. U boekt deze reis direct bij onze partner TUI. Nu vanaf EUR 2900.00 per persoon.