Wat kost Curaçao?

Curaçao is een vakantieparadijs dat Nederlanders aantrekt. Het is een tropische locatie in de Cariben waar ze verrassend genoeg gewoon Nederlands spreken! Nu rijst de vraag: Wat kost Curaçao? Om jullie een beter idee te geven, hebben wij verschillende onderwerpen en prijzen opgesomd om inzicht te bieden.

Antilliaanse Gulden

Op Curaçao maken ze gebruik van de Nederlands-Antilliaanse Gulden, die wordt afgekort als “Nafl.” of “Ang”. Prijzen worden vaak weergegeven in Nafl. of Amerikaanse Dollars. Je kunt betalen met beide valuta’s. Soms is het ook mogelijk om in Euro’s te betalen, maar dan ben je altijd duurder uit dan wanneer je de lokale valuta gebruikt. Het briefpapier van Nederlands-Antilliaans geld lijkt veel op het oude Nederlandse geld, maar de kleuren komen niet overeen met de bedragen zoals we gewend zijn. De waarde van bankbiljetten en munten komt wel overeen met het oude Nederlandse geld. Zo zijn er kwartjes, vijfguldenmunten en -biljetten, 10 gulden, 25 gulden, 50 gulden, enzovoort.

Hoeveel Antilliaanse gulden is 1 euro?

Benieuwd naar hoeveel Antilliaanse gulden je kunt krijgen voor één euro? Nou, dat hangt af van de wisselkoers. Historisch gezien is één euro ongeveer gelijk aan twee Antilliaanse gulden. Maar wees niet te zeker! De wisselkoers kan behoorlijk schommelen. Er zijn tijden geweest waarop één euro zelfs 2,2 gulden waard was en andere momenten waarop het slechts 1,85 gulden was. Dus voordat je op vakantie gaat, zou ik zeker even de actuele wisselkoers nakijken. Op die manier weet je precies hoeveel Antilliaanse gulden een euro waard is.

Betalen pinpas/creditcard

Het betalen op Curaçao is zeer eenvoudig. Je kunt gewoon je bankpas gebruiken en moet ervoor zorgen dat deze is ingesteld voor werelddekking. Er zijn genoeg pinautomaten op het eiland, herkenbaar aan de woorden ‘Bankomatiko’ of ‘geldautomaat’. Let wel op dat je bank extra kosten in rekening kan brengen per transactie. Het is verstandiger om één keer een groter bedrag te pinnen dan twee keer een klein bedrag. Tijdens je vakantie is het belangrijk hiermee rekening te houden.

Daarnaast kun je ook heel goed met je creditcard betalen op Curaçao, en zelfs geld opnemen. De meeste banken accepteren Visa, MasterCard en American Express creditcards. Als je van plan bent om een auto te huren, heb je ook een creditcard nodig. Dit maakt het betalen en regelen van zaken tijdens je verblijf op Curaçao veel gemakkelijker.

Vliegticket + accommodatie

Curaçao is echter geen budget bestemming en reken dus op een budget dat vergelijkbaar is met wat je in West-Europa kwijt bent aan een vakantie. De vliegtickets + accommodaties kunnen behoorlijk prijzig zijn in de kostbare zomermaanden. In het najaar en de winter kun je echter veel voordeligere reizen boeken. Je zult verrast zijn hoe snel je voor een vriendelijke prijs naar Curaçao kunt vliegen. We betaalden nog geen €1309,- per persoon voor een pakketreis met retourticket, accommodatie en transfer wat absoluut redelijk is voor 12 dagen. Een van de voordelen is dat je vooraf alles geregeld hebt. Op die manier heb je op voorhand een goed overzicht van de kosten die je zult maken. Je weet precies wat inclusief is en waar je nog rekening mee moet houden. Dit zie je bij het boeken namelijk overzichtelijk. 

Kosten eten en drinken

Net zoals met de meeste dingen, geldt ook voor eten en drinken dat je het zo duur kunt maken als je wilt. Het hangt natuurlijk af van waar je naartoe gaat en wat je verkiest. Als je bijvoorbeeld liever naar chique restaurants gaat, dan zullen de kosten hoger zijn dan wanneer je graag streetfood eet of een daghap gaat eten. Maar er zijn manieren om geld te besparen, vooral als je in een appartement verblijft en regelmatig zelf thuis kookt. Vooral het ontbijt is handig om zelf te maken, omdat dit al snel 10-15 euro per persoon kan schelen. We hebben van alles een beetje geprobeerd en dus is dit slechts een algemene schatting. Voor de lunch ben je meestal rond de 15 euro per persoon kwijt in een restaurant aan een luxe strand. Als het om het avondeten gaat, kun je rekenen op ongeveer 30-40 euro per persoon. Dit hangt natuurlijk af van hoe uitgebreid je dineert of dat je alleen voor een hoofdgerecht kiest. Een biertje kost doorgaans zo’n 3-4 euro.

Vervoer

Wil je het eiland echt verkennen? Dan is het zeer aan te raden om een auto te huren. Anders kom je echt nergens op dit prachtige stukje land. Het openbaar vervoer rijdt namelijk zelden.. Voor het huren van een auto moet je rekenen op een dagtarief van ongeveer €30 tot €40. De brandstofprijzen zijn aanzienlijk lager dan in Nederland en met 50 gulden (ongeveer 25 euro) kun je bijna een volle tank krijgen.

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten op Curaçao die behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Neem bijvoorbeeld de stranden, zoals Jan Thiel, waar je overdag entree moet betalen als je niet verblijft in een van de resorts daar. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je moet betalen voor een ligbedje op het strand.

Hier zijn enkele voorbeelden van de kosten:

  • Een tour naar Klein Curaçao kost €95,-.
  • De toegangsprijs voor het Kura Hulanda Museum is ongeveer €12,-.
  • Voor Shete Boka betaal je €9,-.
  • Voor Christoffel Park beginnen de prijzen vanaf €11,20.

Natuurlijk zijn er op Curaçao ook genoeg gratis dingen te doen, zoals het bezoeken van lokale markten, wandelen door het kleurrijke Willemstad of genieten van een prachtige zonsondergang.

de beste accomodaties

Villa Pasha

Villa Pasha

 2.492,00

Villa Pasha is een 5 sterren accommodatie in Jan Thiel Baai. U boekt deze reis direct bij onze partner By June. Nu vanaf EUR 2492.00 per persoon.

 5.158,00

Baoase Luxury Resort is een 5 sterren accommodatie in Willemstad. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 5158.00 per persoon.

 1.787,00

Mangrove Beach Curacao Resort is een 5 sterren accommodatie in Willemstad. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1787.00 per persoon.

Santa Barbara

Sandals Royal Curacao

 2.900,00

Sandals Royal Curacao is een 5 sterren accommodatie in Santa Barbara. U boekt deze reis direct bij onze partner TUI. Nu vanaf EUR 2900.00 per persoon.