Hoe lang duurt het om naar Curaçao te vliegen? Hier ontdek je alle details over de vliegtijd naar Curaçao en diverse mogelijkheden om van en naar de luchthaven te reizen. Verken ook de Amsterdam-Curaçao vluchttijd en andere praktische tips over vliegen naar dit prachtige eiland!

Amsterdam – Curaçao vliegtijd

Willemstad en Amsterdam bevinden zich op een afstand van ongeveer 7.850 kilometer. Voor degenen die rechtstreeks willen vliegen, bieden KLM en TUIfly vluchten aan die variëren van 9,5 tot 10,5 uur. Als je echter een tussenstop wilt maken op Aruba of Bonaire, moet je rekening houden met een vluchtduur van ongeveer 13 uur. Wat betreft vertrekdata heb je talloze mogelijkheden: het hele jaar door kun je zeven dagen per week naar Curaçao vliegen. Het vliegveld dat bekend staat als Hato International Airport is gelegen op twaalf kilometer afstand van Willemstad. Met zijn centrale ligging kun je gemakkelijk per auto, transfer of openbaar vervoer verder reizen over het eiland. Bij het plannen van je reis moet je er wel rekening mee houden dat er een tijdsverschil is tussen Nederland en Curaçao: in de winter bedraagt dit 5 uur en in de zomer zelfs 6 uur. Meestal vertrekken de vluchten uit Nederland in de ochtend of middag, waardoor je ’s middags of vroeg in de avond lokale tijd aankomt.

Reisduur van en naar de luchthaven op Curaçao

De afstand tussen de luchthaven van Curaçao naar het historische centrum (Otrobanda en Punda) is 12 kilometer, met een reistijd van 20 à 25 minuten. Binnen 40 minuten na aankomst op Hato Airport bereik je Jan Thiel. Op een afstand van 22 kilometer van de luchthaven bevindt zich het bekendste strand voor duikers en snorkelaars: Playa Cas Aboa.

Van vliegveld naar locatie

Auto huren

Op Curaçao Hato Airport zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. In de aankomsthal kunt u een groot aantal autoverhuurbedrijven vinden, waaronder Alamo, Avis en Sunnycars. Het is handig om te weten dat toeristen op Curaçao worden gewaarschuwd om ’s avonds laat of ’s nachts niet met de auto op zoek te gaan. Bent u dus op zoek naar een huurauto op Curaçao? Dan zijn er genoeg opties beschikbaar bij deze autoverhuurbedrijven op de luchthaven.

Openbaar vervoer

Hoe kun je met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven naar Willemstad komen? Vanaf de aankomsthal kun je gebruikmaken van het openbare busvervoer (ook wel konvooibussen genoemd) om naar het historische centrum van Willemstad te reizen. Bus 4B vertrekt elk uur naar Otrobanda, elke maandag tot en met zaterdag tussen 07:00 uur en 23:00 uur. Bus 2A/2C vertrekt om de twee uur naar Punda, ook tussen 07:00 uur en 23:00 uur. Op zondagen rijden dezelfde bussen tussen 09.00 uur en 23.00 uur volgens dezelfde tijden. Je kunt een bus ticket contant kopen bij de chauffeur voor slechts 1,70 ANG (equivalent aan ongeveer €0,90).

Taxi

Een andere optie is om een taxi te nemen vanaf de luchthaven Curaçao: je vindt de taxistandplaats rechts naast de uitgang van de vertrekhal. Taxi’s herken je aan hun nummerplaat met het opschrift “TX”. Voor een rit naar Otrobanda/Punda betaal je ongeveer 55 ANG (€27,50). Naar Mambo Beach duurt de rit iets langer en kost ongeveer 70 ANG (€35). Een taxirit naar Jan Thiel kost 80 ANG (€40). Let op: zowel ’s nachts als bij meer dan vier personen kunnen er toeslagen van 20-25% gelden.

de beste accomodaties

Villa Pasha

Villa Pasha

 2.492,00

Villa Pasha is een 5 sterren accommodatie in Jan Thiel Baai. U boekt deze reis direct bij onze partner By June. Nu vanaf EUR 2492.00 per persoon.

 5.158,00

Baoase Luxury Resort is een 5 sterren accommodatie in Willemstad. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 5158.00 per persoon.

 1.787,00

Mangrove Beach Curacao Resort is een 5 sterren accommodatie in Willemstad. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1787.00 per persoon.

Santa Barbara

Sandals Royal Curacao

 2.900,00

Sandals Royal Curacao is een 5 sterren accommodatie in Santa Barbara. U boekt deze reis direct bij onze partner TUI. Nu vanaf EUR 2900.00 per persoon.