Willemstad

Willemstad, de bruisende hoofdstad van Curaçao, is een levendige en kleurrijke bestemming die doordrenkt is met geschiedenis, cultuur en een ontspannen eilandgevoel. Gelegen aan de zuidkust van het eiland, is Willemstad een UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn unieke architectuur, levendige straten, en warme gastvrijheid.

Punda

Een van de meest opvallende kenmerken van Willemstad is de historische wijk Punda, die wordt gekenmerkt door zijn felgekleurde gebouwen met Nederlandse koloniale architectuur. De levendige pastelkleuren van de gevels vormen een prachtig contrast met de azuurblauwe Caribische zee en zorgen voor een schilderachtig decor. De beroemde Handelskade langs de Sint Annabaai is een iconisch beeld, met rijen kleurrijke herenhuizen die uitkijken over het water.

Otrabanda

Een andere opvallende wijk is Otrabanda, gelegen aan de overkant van de Sint Annabaai. Otrabanda, wat ‘de andere kant’ betekent, heeft zijn eigen charme met smalle straatjes, lokale markten en historische bezienswaardigheden. De Koningin Emmabrug, ook wel bekend als de “Swinging Old Lady”, verbindt Punda en Otrabanda en is een beweegbare pontonbrug die open gaat om schepen door te laten.

Naast het bewonderen van de architectuur kunnen bezoekers genieten van de lokale cultuur en keuken in Willemstad. De drijvende markt, waar kleurrijke boten uit Venezuela hun verse producten verkopen, is een must-visit voor fijnproevers. Lokale restaurants bieden een scala aan smakelijke gerechten, waaronder de bekende lokale specialiteit, “karni stoba” (stoofpot van vlees). Voor geschiedenisliefhebbers biedt Willemstad interessante bezienswaardigheden zoals Fort Amsterdam, een oud Nederlands fort dat dateert uit de 17e eeuw, en het Kura Hulanda Museum, dat de slavernijgeschiedenis van Curaçao belicht.

Willemstad komt ’s avonds tot leven met gezellige bars, live muziek en een bruisend nachtleven. De stad biedt ook diverse winkelmogelijkheden, van lokale ambachtelijke winkels tot internationale boetieks.

Kortom, Willemstad is een bestemming die een perfecte mix biedt van historische charme, kleurrijke architectuur, heerlijk eten en een ontspannen eilandgevoel, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor iedereen die het geluk heeft om dit prachtige deel van de Cariben te verkennen.

de beste accomodaties

Villa Pasha

Villa Pasha

 2.492,00

Villa Pasha is een 5 sterren accommodatie in Jan Thiel Baai. U boekt deze reis direct bij onze partner By June. Nu vanaf EUR 2492.00 per persoon.

 5.158,00

Baoase Luxury Resort is een 5 sterren accommodatie in Willemstad. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 5158.00 per persoon.

 1.787,00

Mangrove Beach Curacao Resort is een 5 sterren accommodatie in Willemstad. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen. Nu vanaf EUR 1787.00 per persoon.

Santa Barbara

Sandals Royal Curacao

 2.900,00

Sandals Royal Curacao is een 5 sterren accommodatie in Santa Barbara. U boekt deze reis direct bij onze partner TUI. Nu vanaf EUR 2900.00 per persoon.