Curaçao met kinderen? 10 x de leukste activiteiten

Curaçao is niet alleen een geweldige plek om van de zon te genieten, maar het is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Naast ontspannen op de witte stranden zijn er ontelbare andere avonturen te beleven op dit eiland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannend tripje naar een struisvogelboerderij, een waanzinnige jeepsafari of het verkennen van de prachtige onderwaterwereld? Ben je ontzettend enthousiast en kan je bijna niet meer wachten om jouw volgende gezinsvakantie te plannen? Hier deel ik de leukste activiteiten:

Bouw zandkastelen op de witte stranden

Neem de kinderen mee naar een van de prachtige stranden van Curaçao, zoals Mambo Beach, Cas Abao Beach of de Grote knip. Ze kunnen zwemmen, snorkelen, zandkastelen bouwen of gewoon genieten van de zon.

Curaçao met kinderen?

Sea Aquarium Beach

Bezoek het Sea Aquarium Beach, waar kinderen niet alleen kunnen zwemmen, maar ook de kans krijgen om interactie te hebben met zeedieren in het aangrenzende Sea Aquarium. Ze kunnen dolfijnen, zeeschildpadden en andere zeedieren van dichtbij bekijken.

Ostrich Farm -Struisvogelboerderij

De Struisvogelboerderij van Curaçao is geen gewone dierentuin. Met een betoverend Zuid-Afrikaans thema neemt deze boerderij je mee op een unieke safaritour door het park. Tijdens deze tour zijn er talloze mogelijkheden om de struisvogels te voeden. De rondleidingen, die precies 45 minuten duren, vertrekken elk uur zodat elke bezoeker alles kan ervaren. Naast struisvogels zijn er nog tal van andere dieren om te bewonderen, zoals emoes, alligators, pauwen, varkens en geiten.

Curaçao met kinderen

Hato Caves

Verken de fascinerende Hato Caves, waar kinderen kunnen genieten van het verkennen van ondergrondse grotten met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Om toegang te krijgen tot deze bijzondere kalksteengrot, moet je 49 treden omhoog klauteren. Maar eenmaal op de top aangekomen, wacht er een adembenemend panorama op je

Dolphin Academy

Breng een dag door bij de Dolphin Academy, waar kinderen de kans krijgen om te zwemmen met dolfijnen en meer te leren over deze intelligente zeedieren.

Christoffel National Park

Maak een familiewandeling door het Christoffel National Park, waar kinderen kunnen genieten van de prachtige natuur en misschien zelfs enkele lokale dieren kunnen spotten, zoals leguanen en hagedissen.

Shete Boka National Park

Breng een bezoek aan Shete Boka National Park, waar kinderen de ruige kustlijn kunnen verkennen en de krachtige golven tegen de rotsen kunnen zien slaan.

Shete boka National park

Kura Hulanda Museum

Hoewel het misschien niet de typische ‘kinderattractie’ is, kan een bezoek aan het Kura Hulanda Museum een educatieve ervaring bieden over de geschiedenis van het eiland, inclusief de slavernijperiode.

Bezoek Willemstad + Street Art

Een reis naar Curaçao is absoluut onvolledig zonder een bezoek aan de bruisende hoofdstad, of je nu met of zonder kinderen op vakantie gaat. De iconische handelskade met haar schitterende gekleurde huizen is al een attractie op zich. Niet alleen zorgen de kleurrijke straten voor een levendig uitzicht, maar ook de opvallende muurschilderingen die verspreid zijn door de stad dragen hieraan bij. De street art is een combinatie van lokale en internationale kunstenaars en bevindt zich in diverse wijken, met name Otrobanda en Punda.

Curaçao met kinderen willemstad

Roze flamingo’s spotten

De felgekleurde flamingo’s staan geduldig op één poot, en dit maakt kinderen ongetwijfeld razend enthousiast. Wil je graag een close-up van deze elegante vogels krijgen? Dan is een bezoek aan het zoutmeer in het Jan Thiel gebied en het Piscadera gebied absoluut de moeite waard. Deze beschermde gebieden herbergen speciale observatiepunten waar je de flamingo’s van dichtbij kunt bewonderen.

Bekijk hier ons hele aanbod van Curaçao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *